Relatiile

Vitiligo si psoriazisul sunt boli dermatologice care se vad, si din acest motiv pot afecta relatiile celor care sufera de aceste afectiuni. Poate sa fie dificila chiar si discutarea cu prietenii sau familia despre aceste afectiuni si despre modul in care ele iti afecteaza viata de zi cu zi. Se poate intampla sa nu accepti intalniri cu cineva din cauza faptului ca te nemultumeste felul in care arati. Deasemenea, psoriazisul cu localizare genitala poate sa afecteze semnificativ viata intima. 
Este foarte important sa inveti cum sa gestionezi afectiunea cu care te confrunti si relatiile, fie ca este vorba despre vitiligo, fie ca este vorba despre psoriazis.

Vorbeste cu ceilalti despre psoriazis sau vitiligo.

Nu te feri sa ceri ajutor din partea prietenilor sau familiei cand ai nevoie de sprijin. Ve fi surprins sa vezi cat de multe persoane din jurul tau doresc sa-ti acorde ajutorul. Ia legatura cu alte persoana care se confrunta la fel ca si tine cu aceste probleme medicale. 

Viata intima. 

Multe persoane care au vitiligo sau psoriazis se confrunta cu o anxietate legata de relatiile intime. O comunicare deschisa precum si acceptarea urcusurilor si coborasurilor unei boli cronice ar putea sa te ajute sa te simti mai confortabil in ceea ce priveste intimitatea.