Locul de munca

Psoriazis si vitiligo sunt doua probleme dermatologice care pot afecta locul de munca in cazul persoanelor care se confrunta cu ele. 
Necesita timp pentru tratamente, pentru intalniri cu medicul curant sau implica chiar schimbari in mediul de lucru. Este foarte important ca persoanele care au psoriazis sau vitiligo sa-si inteleaga foarte bine boala, drepturile si resursele de care ar putea dispune.

Iata cateva sfaturi in acest sens

•    Discuta cu managerul sau supervizorul tau. Descrie cum afecteaza boala ta sarcinile de serviciu si timpul de lucru. Vorbeste deschis despre tratament si intalnirile cu medicii si cum aceste lucruri vor afecta locul tau de munca si cum se pot palnifica astfel incat sa afecteze cat mai putin programul de lucru. Este important sa gasiti impreuna solutiile cele mai potrivite atat pentru tine ca angajat cat si pentru angajator.

•    Incearca sa-ti faci locul de munca cat mai confortabil. Mai ales daca problema ta medicala este psoriazisul artropatic. Ofera sugestii pentru posibile schimbari cum ar fi folosirea de dispozitive de asistenta. De exemplu daca ai o activitate de birou in cea mai mare parte a zilei asigura-te ca ai o postura corecta si un spatiu de lucru ergonomic corect (link cu imaginile de postura corecta la birou). Acest lucru te va ajuta sa reduci presiunea pe articulatii. 

•    Fii organizat. Fa-ti un plan pentru vizitele medicale, acest lucru iti va eficientiza timpul in care lipsesti de la serviciu. Deasemenea, daca urmezi un tratament medicamentos fa-ti un „orar” si pune-l pe birou. Vei evita sa uiti luarea medicatiei cat timp esti la serviciu.